Opname regelen

Onze zorg is toegankelijk
voor iedereen

Dit is hoe wij er voor u zijn

Spraakwolkjes icoon roze stap 1: Kennismaking

De juiste zorg en ondersteuning begint bij elkaar goed leren kennen. Daarom willen we u graag persoonlijk ontmoeten voor we voor u aan de slag gaan. Dit kan bij ons op locatie en zowel bij u thuis, samen met u naaste. Ook tijdens de kennismaking, brengen we uw situatie, wensen en voorkeuren zo compleet mogelijk in kaart.

Klipbord met pen icoon roze stap 2: Aanmelden

Om in aanmerking te komen om als gastbewoner in ons hospice te verblijven gelden de volgende regels. Een opname in De Witte Roos kan op diverse wegen geregeld worden. U kan zichzelf aanmelden maar dit kan ook door uw naasten, behandelaar of transferbureau van het ziekenhuis. De aanmelding kan telefonisch, Point of ZorgDomein. Voor opname kunt u contact opnemen met een van onze verpleegkundigen.

Klipbord met checkmarks icoon roze stap 3: We organiseren de zorg

Tijdens het intakegesprek zal de verpleegkundige samen met u en uw naasten het zorgplan opstellen en hierbij de nodige indicaties aanvragen vanuit de Zorgverzekeringswet (ZVW) of Wet Langdurige Zorg (WLZ). Met iedere gastbewoner wordt een zorg- en dienstverleningsovereenkomst aangegaan waarin heldere afspraken worden gemaakt over de zorg in het hospice.

Hart met hartslaglijn icoon roze stap 4: We starten de zorg

Als u akkoord bent en u heeft besloten om bij ons te verblijven, dan maken we over het moment van opname een afspraak. Het moment van inhuizen wordt in gezamenlijk overleg met u, uw naasten en de verpleegkundige bepaald. Bij vragen kunnen u en uw naasten dag en nacht terecht bij een verpleegkundige. Op onze beurt vragen wij u regelmatig hoe het gaat. Ook onderhouden wij zoveel mogelijk contact met uw omgeving.

Vergoeding en kosten

Er zijn regels en kosten. Voor u en voor ons. Hieronder een kort overzicht van wat u kan verwachten. De kosten voor uw verzorging en verpleging in ons Hospice worden vergoed uit de ZVW (Zorgverzekeringswet) of WLZ (Wet Langdurige Zorg)

Neem contact op

Verblijf

De verblijfskosten zijn vastgesteld op € 40,- per dag
Dit is inclusief was, linnengoed, maaltijden, tv en gebruik internet

Logeren

Uw familie/naasten kunnen hier gebruik van maken voor € 20,- per nacht (inclusief ontbijt).

De kamer biedt plaats aan 2 personen. Eventueel kan er een bed bijgeschoven worden. Als u bij uw dierbare wilt waken in de laatste fase zetten wij een bed bij op de kamer van gastbewoner. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Overige zorg

Behandelingen en/of therapieën door andere zorgverleners zoals bijvoorbeeld een fysiotherapeut of een psycholoog worden vergoed vanuit uw eigen zorgverzekering.