Hoe verzorgen wij

Onze zorg is toegankelijk
voor iedereen

Hoe verzorgen wij

Veel mensen vinden het belangrijk om de laatste tijd van hun leven thuis door te brengen. Met hulp van thuiszorg en mantelzorgers kan dat vaak. Het komt ook voor dat de zorg te veel is. En dat u daardoor niet thuis kunt blijven. Dan kan een hospice een goede oplossing zijn. 

Er staat een team verzorgenden en verpleegkundigen voor u klaar om u te ondersteunen en begeleiden. Wij werken volgens de standaarden en richtlijnen van het kwaliteitskader palliatieve zorg. Het zorgpad stervensfase is een onderdeel hiervan. Hiermee monitoren we het beloop van stervensfase fase.

We letten klachten, het omgaan met de ziekte en het verwachte sterven, behandeling van pijn, benauwdheid en misselijkheid. Ook nemen we de tijd om te luisteren naar mensen. Als gasten overlijden, zijn wij er om de familie op te vangen. We bespreken of ze willen helpen met het bieden van de laatste zorg. Wanneer uw naasten in de Witte Roos overlijdt, kunt u in alle rust afscheid nemen. Als u dat wenst verzorgen wij, al dan niet in uw aanwezigheid of met uw hulp, uw dierbare.

U kunt uw eigen kamer naar wens aankleden met persoonlijke spulletjes. In de keuken wordt vers gekookt. Wat vindt u lekker om te eten of waar heeft u juist helemaal geen trek meer in? We gaan samen met u op zoek naar voeding die bij u past.

Het is fijn om ook in het hospice uw familie en vrienden om u heen te hebben. Om te praten, herinneringen te delen of om gewoon samen te zijn. In de Witte Roos kunt u hen ontvangen, zo veel en zo vaak u wilt. Er is een logeerkamer voor uw naasten. Het is ook mogelijk dat uw dierbare bij u op de kamer slaapt wanneer het sterven nadert. 

Het Hospice biedt ook hand- en voetmassage en aromatherapie. We werken met de natuurlijke oliën van doTerra. Ook kan een kapper, pedicure etc. worden geregeld. 

Voor vragen over ondersteunende diensten kunt u terecht bij de zorg coördinatoren van het Hospice

Wij proberen zo nauw mogelijk aan te sluiten bij de waarden, wensen en behoeften  zonder daarbij de kwaliteit van de zorg tekort te doen. Daarbij streven we ernaar de huiselijke sfeer leidend te laten zijn. Het is een plek waarvan we hopen dat u er ‘gewoon uzelf’ kunt zijn en waar u zich veilig en geborgen kunt voelen. Er is veel mogelijk en alles is bespreekbaar. U hoeft zich nergens druk om te maken.