Zorgverlening

Wie ongeneeslijk ziek is en een levensverwachting heeft van minder dan drie maanden kan terecht bij ons in de Hospice .

Onze Werkwijzen

Stap 1: Kennismaking

De juiste zorg en ondersteuning begint bij elkaar goed kennen. Daarom willen we u graag persoonlijk ontmoeten voor we voor u aan de slag gaan. Dit kan bij ons op locatie en zowel bij u thuis, samen met u naaste. Ook is Tijdens de kennismaking brengen we uw situatie en uw wensen en voorkeuren zo compleet mogelijk in kaart.

Stap 2 : Aanmelden

Om in aanmerking te komen om als gastbewoner  in ons hospice te verblijven gelden de volgende regels. Een opname in Hospice de Witte Roos kan op diverse wegen geregeld worden. U kan zichzelf aanmelden maar dit kan ook door uw naaste, behandelaar of transferbureau van het ziekenhuis. De aanmelding kan telefonisch, Point of ZorgDomein. Voor opname kunt u contact opnemen met een van onze verpleegkundigen.

Stap 3: We organiseren de zorg

Tijdens het intakegesprek zal de verpleegkundige samen met u en uw naaste het zorgplan opstellen en hierbij de nodige indicatie aanvragen vanuit de Zorgverzekeringswet (ZVW) of Wet langdurige zorg (WLZ). Met iedere gastbewoner wordt een zorg- en dienstverleningsovereenkomst aangegaan waarin heldere afspraken worden gemaakt over de zorg in het hospice.

Stap 4: We starten de zorg

Als u akkoord bent en u heeft besloten om bij ons te verblijven, dan maken we over het moment van opname een afspraak. Het moment van inhuizen wordt in gezamenlijk overleg met u, uw naasten en de verpleegkundige bepaald. Bij vragen kunnen u en uw naaste dag en nacht terecht bij een verpleegkundigen. Op onze beurt vragen wij u regelmatig hoe het gaat. Ook onderhouden wij zoveel mogelijk contact met uw omgeving.

Vergoedingen & zorgkosten

Er zijn regels en kosten. Voor u en voor ons. Hieronder een kort overzicht van wat u kan verwachten. De kosten voor uw verzorging en verpleging in ons Hospice worden vergoed uit de ZVW (Zorgverzekeringswet) of WLZ (Wet Langdurige Zorg)

 

Verblijf

Hospice de Witte Roos houdt de kosten voor een verblijf in het hospice zo laag mogelijk. Wij zijn van mening dat een verblijf in de Witte Roos voor iedereen mogelijk moet zijn. De eigen bijdrage is vastgesteld op € 40,- per dag. Deze is verplicht. Dit is inclusief was, linnengoed, maaltijden, tv en gebruik internet.

Sommige zorgverzekeraars geven vanuit de aanvullende verzekering hierin een tegemoetkoming. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar.

Wanneer de kosten voor het verblijf in ons hospice voor een gastbewoner niet op te brengen zijn, is het mogelijk financiële ondersteuning te vragen. De zorgmanager kan hierin bemiddelen.

 

Logeren

De Witte Roos heeft een logeerkamer. Uw familie/naasten kunnen hier gebruik van maken voor € 20,-  per nacht (inclusief ontbijt). De kamer biedt plaats aan 2 personen. Eventueel kan er een bed bijgeschoven worden.

Als u bij uw dierbare wilt waken in de laatste fase zetten wij een bed bij op de kamer van gastbewoner. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

 

Overige zorg

Behandelingen en/of therapieën door andere zorgverleners zoals bijvoorbeeld een fysiotherapeut of een psycholoog worden vergoed vanuit uw eigen zorgverzekering. Het is afhankelijk van uw zorgverzekeraar wat wel en wat niet wordt vergoed.

Neem contact met ons op

Adres

Harriët Freezerhof 183
2492 JB Den Haag

Email

info@hospicedewitteroos.nl

Tel: 070 2040047
Fax: 070 2040048